divendres, 16 de juliol del 2010

LA NOSTRA SENTÈNCIA: INDEPENDÈNCIA

Em veig obligada a escriure aquest article per tal de denunciar la situació actual que el nostre país esta vivint des de la recent sentència del Tribunal Constitucional espanyol. Aquesta ha retallat i interpretat de forma restrictiva i dràstica l’Estatut de Catalunya.

Però què és l’Estatut? Aquesta llei proporciona les regulacions institucionals bàsiques de Catalunya. Defineix els drets i deures dels ciutadans de Catalunya, les institucions polítiques de Catalunya i el seu Govern, les seves competències i les relacions amb l’Estat Central i el finançament del Govern de Catalunya.

L'Estatut va ser acordat i aprovat pel Parlament català el setembre de 2005. Al novembre, va ser el Parlament espanyol que va acceptar i aprovar el text va ser aquí on van començar les retallades. I, finalment, la Llei va ser ratificada en el referèndum en gran mesura per tots els ciutadans de Catalunya el 18 de juny de 2006. No obstant això, el desacord d'aquesta Llei pel Partit Popular, va portar el text aprovat al Tribunal Constitucional espanyol. Després de 4 anys d'intens debat, el Tribunal Constitucional va dictaminar la seva sentència més important en 33 anys de la democràcia, la modificació del pacte polític acordat entre Catalunya i Espanya, l'Estatut d'Autonomia.

El passat 28 de juny de 2010, el Tribunal Constitucional d'Espanya reduïa les principals competències d'aquesta Llei contra la voluntat dels ciutadans de Catalunya, contra la voluntat dels catalans. La sentència dilueix els símbols nacionals, l'ús del català, les competències relatives a la justícia, i no garanteix les transferències sobre el finançament.

La JNC fa anys que albira un objectiu ben clar, una Catalunya sobirana. Aquesta sentència referma encara més els nostres principis d’autodeterminació o independència, ja que mai cap paraula ens ha fet por per no ser pronunciada. Treballem a diari per aquest objectiu en un moment on el sentiment o nacionalisme espanyol es manifesta cada cop de forma més intensa. Per això no ens ha aturat en el passat i tampoc ho farà ara.

Com a primera organització política juvenil del país, vam tenir l’obligació moral i la responsabilitat de fer sentir la nostra veu de rebuig a la sentència del Tribunal Constitucional contra els drets i les llibertats del nostre poble, per això vàrem mobilitzar-nos de forma massiva el passat dissabte dia 10 de juliol a la manifestació que es va dur a terme pels carrers de Barcelona.

Patriotes, hem de continuar lluitant i defensant el nostre dret a decidir, sortim al carrer, defensem la nostre llengua i el nostre país, qualsevol acció podrà ser bona per l’objectiu que tots tenim en comú. La nostre sentència : Independència!

Visca Catalunya Lliure!

Ariadna Ponsa i Sala
Presidenta local de la JNC
Prats de Lluçanès