dimarts, 25 de novembre del 2008

Balanç de 5 anys de tripartit i 2 de govern de José Montilla

Montilla va prometre fets i no paraules

Montilla volia enterrar la imatge del primer tripartit
NO HO HA ACONSEGUIT:
En aquests 2 anys Catalunya està pitjor del que estava abans i, en conjunt, durant els 5 anys del tripartit Catalunya no ha millorat.

El govern Montilla pateix els mateixos problemes que tenia el primer tripartit: desavinences entre els socis de govern, mala gestió, manca d’ambició nacional, manca de lideratge, descuit de les polítiques socials, sotmetiment a les directrius del PSOE i d’en Zapatero, sectarisme, intervencionisme i voluntat de control de la societat, manca de transparència i opacitat,.. etc. Totes aquestes característiques estan a la base dels diferents governs tripartits. Es constata una clara voluntat d’ocupació i manteniment del poder i una incapacitat per tirar endavant un projecte comú i sense lideratge.

EN CONCLUSIÓ:
Els 2 anys de govern Montilla són una clara continuïtat del primer tripartit, no han estat positius per a Catalunya i no es preveu cap millora de cara el futur.
Els elements de crítica a l’acció de govern del Tripartit 2 de Montilla són necessàriament una continuïtat de les mancances que va exhibir el tripartit de Maragall:
  • Mala gestió de l’obra de govern.
  • Un govern poc social.
  • Un govern poc social.
  • Un govern que no sap liderar la lluita contra la crisi econòmica.
  • Un govern amb nul·la ambició nacional, supeditat als interessos del govern del PSOE i amb renúncies evidents en l’àmbit nacional.
  • Una gestió caracteritzada per l’intervencionisme, les amenaces i la manca de transparència