dimecres, 10 d’octubre del 2007

Estem en campanya

Per si algú no se n'ha adonat li recordarem que ja estem immersos en plena precampanya electoral per les eleccions generals del proper mes de març. I si no hi ha cap sorpresa, Catalunya serà el tema estrella dels dos principals partits espanyols, perquè un bon resultat a Catalunya -o contra Catalunya- els facilitarà el camí cap a la Moncloa.

El Partit Popular és un partit que no amaga les cartes, així que des del principi se sap qui guanyarà i qui perdrà. Tenim memòria, i pel país no ens convé que el PP guanyi les eleccions i s'instal·li de nou un clima irrespirable com el de l'etapa del Sr. Aznar. Per tant no cal malbaratar esforços amb els populars sí de bon principi sabem el que hi trobarem.

Els socialistes com si vinguessin de l'hort, ara han descobert que "una Catalunya emprenyada" els pot deixar a l'oposició. A corre-cuita uns quants ministres ens han inundat amb "xecs meravellosos" i unes promeses d'inversió que ni tant sols compleixen el què marca l'estatut. S'han adonat que els catalans estem descontents del tracte rebut durant aquest tres anys llargs de promeses i bones intencions de Zapatero. Saben que tenen un problema de desmotivació del ciutadà català, demostrable en les passades municipals, on Catalunya va registrar 10 punts més d'abstenció que la resta de l'Estat. Saben que no han complert en drets nacionals de Catalunya, en l'aprovació de l'estatut, en infraestructures, inversions, etc.

Sap greu que l'últim en adonar-se del problema hagi estat el President de la Generalitat de Catalunya, el Sr. José Montilla. La famosa frase "José Luis, no nos falles!" ridiculeses, ironies i jocs de paraules a part, l'expressió denota una certa desconfiança cap al president Zapatero. Joan Laporta, president del FC Barcelona, també se sent decebut i assegura que creia que Zapatero era un defensor de l'estat plurinacional, però s'ha demostrat sobradament que eren falses promeses.
La realitat és que tots els catalans ens hem tornat més desconfiats i no estem disposats a patir més humiliacions per part de ningú. Vist que els partits polítics espanyols ja estan mobilitzats no perdrem ni un segon més i els nacionalistes ens posarem a treballar per acabar amb el desànim de la població catalana. Sense cap dubte, CIU és qui millor representa els interessos de Catalunya i l'única força política capaç mobilitzar gran part d'aquests ciutadans descontents.
Un bon resultat a Madrid ens farà decisius a l'Estat i alhora enfortirà Catalunya.